top of page

HET ENSEMBLE

Mannenensemble Espressione is opgericht in 2016. Een klein groepje mannen uit verschillende delen van het land kwam voor het eerst bij elkaar. Er was een gezamenlijke wens om in kleinschalige vorm zingend het Evangelie uit te dragen. Helder en krachtig, vol overgave en met aandacht voor kwaliteit. In juni 2018 werd officieel een presentatieconcert gegeven. Mannenensemble Espressione was een feit. Onder leiding van Arjan Wouters heeft het ensemble concerten gegeven met een eigen karakter. In 2019 verscheen de eerste CD: Espressione Volume 1. Inmiddels bestaat het ensemble uit 14 zangers verdeeld over 4 zanggroepen.

image-banner.png

DE ZANGERS

BG Home element.png

"LAAT HET WOORD VAN CHRISTUS IN RIJKE MATE IN U WONEN, IN ALLE WIJSHEID; ONDERWIJS ELKAAR EN WIJS ELKAAR TERECHT, MET PSALMEN, LOFZANGEN EN GEESTELIJKE LIEDEREN. ZING VOOR DE HEERE MET DANK IN UW HART"

KOLOSSENZEN 3 : 16

MISSIE

Espressione staat voor expressie.

Mannenensemble Espressione wil het Evangelie dicht bij de luisteraar brengen en middels zang en muziek dienend zijn aan deze blijde boodschap. Muziek is voor alle leeftijden.Het Evangelie moet door iedereen gehoord worden. Helder en krachtig.

REPERTOIRE & UITVOERING

O.l.v. onze dirigent, Arjan Wouters, werken wij tijdens de repetities vol passie aan nieuwe en bestaande psalm- en liedbewerkingen. We vinden het belangrijk om dit op een kwalitatief zo hoog mogelijk niveau uit te voeren, tot eer van God.

​​

​Door een continue diversiteit in ons repertoire hopen wij zowel jong als oud te bereiken. Daarbij hechten wij veel waarde aan stijlgetrouwheid. Dit valt of staat vaak met een passende muzikale omlijsting; of het nu gaat om een traditionele psalm met orgelbegeleiding, een klassiek werk met medewerking van een strijkersensemble of een aanbiddingslied ondersteund door toetsen en percussie. ​Wij werken samen met gepassioneerde en professionele musici, met oog op relatie en ruimte ons samen te ontwikkelen. Wat ons betreft kunnen allerlei verschillende smaken naast elkaar bestaan. Ieder muziekstuk benaderen wij met dezelfde zorg en aandacht. Zo zoeken wij verbinding met onze luisteraars en willen wij onze gaven inzetten voor onze Schepper, van Wie alles komt en aan Wie alles toekomt.

EENHEID

In Romeinen 12 wordt helder beschreven hoe wij dienen te leven voor God en hoe wij onze gaven op een goede manier voor Hem kunnen inzetten. Als gelovigen vormen wij samen het lichaam van Christus, waarvan Hijzelf het hoofd is. Dit lichaam is één geheel doordat de afzonderlijke leden aan elkaar verbonden zijn. Als interkerkelijk ensemble willen wij het Woord centraal stellen en zo zuiver mogelijk laten klinken. Dit levende Woord moet altijd dé verbindende factor zijn in onze muziek, maar ook in onze programma´s.

Tijdens onze repetities streven wij er als ensemble naar om oprecht eensgezind te zijn. Iedere persoon en iedere stem is van evenveel waarde. Jezus wil gebroken harten versterken. Zo willen ook wij juist oog hebben voor het kwetsbare en elkaar waar het kan versterken.

Tijdens onze concerten is iedere luisteraar, met welke achtergrond ook, van harte welkom. Zo hopen wij iets van de liefde van Christus uit te stralen en elkaar op te bouwen. Naast het luisteren naar solonummers wordt ons publiek ook uitgenodigd om actief deel te nemen in het zingen. Verder maken wij bewust ruimte voor ontmoeting. Een warm ontvangst, hapje & een drankje tijdens de pauze of na afloop van het concert; genoeg ruimte om elkaar te spreken en te ontspannen. ​

DIRIGENT

Arjan Wouters (1995) is dirigent en medeoprichter van Mannenensemble Espressione. Als bevlogen dirigent geeft hij leiding aan het koor en de muzikanten en laat zo zang en muziek samensmelten tot een prachtige veelstemmige lofzang voor de Heere. Arjan heeft als missie om zijn muzikale talenten in te zetten tot eer van God. Zijn visie is dat door zang en muziek heen wij God mogen aanbidden en meer mensen bereikt kunnen worden met het Evangelie.

Vanaf  jonge leeftijd experimenteerde Arjan al met muziek. Hij ontving orgellessen van Leen Schippers, Frank Segers en Aart Bergwerff. Van 2014 tot 2019 studeerde hij Docent Muziek aan het Codarts in Rotterdam. Arjan kreeg hier pianolessen van Walter Bertram en volgde onderwijl coaching bij Jan Willem van Delft in Hilversum.

Arjan is sinds april 2024 de dirigent van christelijk koor Jigdaljahu.Verder is hij vaste toetsenist van de band Eeuwenlang.

Naast zijn muzikale activiteiten werkt Arjan parttime als intensief begeleider bij Siloah in Bodegraven op een woongroep en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

image-banner dirigent.png

CONTACT

NIEUWSBRIEF

Wil je als eerste op de hoogte blijven van nieuwe video’s, concertdata of eindejaarsacties? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. 

Bedankt voor de inzending!

CONTACT

Beekstraat 8d

7311 LD Apeldoorn

mdkespressione@gmail.com

© 2024 Mannenensemble Espressione. All Rights Reserved

bottom of page